2011/08/29

Benefits of Cloud Computing for Organizations

Published at http://cloud.ticbeat.com/beneficios-del-cloud-computing-infografia/

Extracted from figures, What are the benefits of moving to the Cloud?

  • Improved Security
  • Access data anytime, anywhere, on virtually and device with an internet connection
  • Cost Savings
  • Reduced IT labor costs
  • Service clients of various geographic regions
  • Improved Productivity
  • Speed of Response
  • Multi-user Access
  • No file Tranfers

2011/08/26

Dues xarxes socials professionals per al sector tecnològic

Ara fa uns dies, en un post anterior (Xarxes Socials Professionals- Quines-) em referia a les diferents xarxes socials professionals existents i en mencionava algunes de les especialitzades en un sector.

M’agradaria, en aquest post, fer referència a dues xarxes especialitzades en el sector tecnològic, redTICOS i redTEIC.

 

image

redTICOS (www.redTICOS.net), és una xarxa social i professional del sector tecnològic, dirigida a professionals de la tecnologia, organitzacions del sector (empreses i entitats), estudiants i docents d’ensenyaments TIC.

Hi tenen cabuda tant les persones que busquen ocupació en el sector tecnològic o volen millorar la seva situació actual com les  persones aficionades interessades en el món de les tecnologies tant en el seu vessant professional com en la d’oci i cultura digital.

 

image

D’altra banda, RedTEIC (www.redteic.net) és una plataforma de col·laboració entre empreses del sector, impulsada per la Conetic, i que pretèn oferir respostes en temps real a peticions d’oferta i demanda.

Compta amb una part pública a la qual pot accedir qualsevol empresa externa a la xarxa, ja sigui del sector TIC o d’altres sectors i d’altra banda, hi ha un apartat privat exclusiu per a les empreses integrants de la xarxa.

Es una plataforma sense ànim de lucre i la participació no requereix de cap inversió econòmica

A la zona pública de la plataforma es poden fer cerques de diferents tipus:

• Cerca per Classificació
• Cerca per Localització
• Cerca per Serveis Oferts
• Cerca per Serveis Demandats
• Cercador per paraules

A la zona privada cada soci accedeix al seu perfil d’empresa a través d’un usuari i contrasenya.

El Perfil de soci disposa de les següents opcions:

• Fitxa d’empresa.
• Associacions.
• Seus.
• Serveis Oferts.
• Serveis demandats.
• Compra-Venda: Anuncis.
• Oportunitats de Negoci.

2011/08/23

Las tecnologías de los 80 vs Tecnologías de hoy

¿somos conscientes del cambio que ha habido?

Seguramente que sí, pero en este vídeo se resumen, de manera concisa y precisa, a través de comparaciones del entonces y el ahora.

Como pasa el tiempo…

Y para los nostálgicos, recordaréis el Spectrum, los reproductores de cassettes, los discos de vinilo, los primeros juegos de ordenador,….

2011/08/16

Xarxes Socials Professionals? Quines?

Voldria fer una llista, el mes exhaustiva possible, de les xarxes socials empresarials/professionals existents.

Em podeu ajudar?

Mes enllà de les mes conegudes com Likedin (www.linkedin.com) i Xing (www.xing.com), de les que formo part, o d’altres com Grera (www.grera.com), Viadeo (www.viadeo.com) n’hi ha moltes d’especialitzades com RedTICOS (www.redticos.net), redTEIC (www.redTEIC.com).

Al suplement d’avui  d’Expansión (www.expansion.com), en menciona algunes d’especialitzades:

En un post anterior (El estado de adopción de diferentes redes sociales) comentava un article on n’apareixien aquestes i d’altres genèriques, però us vull demanar si m’ajudeu a identificar les professionals.

Quines coneixeu?

Hi sou presents?

Em comprometo a fer un llistat en un post posterior i a mencionar/classificar totes les que em feu arribar, ja sigui a través de comentaris en el blog, twitter (www.twitter.com/ramoncosta), facebook (www.facebook.com/pgpsi), correu electrònic,…

Uso de aplicaciones ‘chat’ en España desde telef. móvil

¿os acordáis de cuando existían los SMS en los teléfonos móviles?

Es broma, por supuesto, pero tiene parte de realidad, ¿verdad?

La irrupción de diferentes alternativas de mensajería instantánea, a través de los móviles, aprovechando la ‘tarifa plana’ de conexión a datos que tengamos, ha minimizado el uso de los SMS.

Os propongo la lectura de un artículo aparecido hoy en El Periódico (http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/envio-sms-cae-por-exito-las-nuevas-aplicaciones-1118909), en donde además se presenta los resultados de un estudio de la empresa Comscore, sobre los usuarios de estas aplicaciones, desde teléfonos móviles, en España (ha aumentado un 76%) y el uso de cada uno de ellas:

  • Windows Live MSN Messenger (1,87 millones de usuarios, el 24% más que hace un año)
  • Facebook (1,84 millones, el 182% más)
  • Whatsapp (1,34 millones)
  • Gtalk (1,25 millones, el 78% más)
  • Blackberry Messenger (1,2 millones).

No deja de sorprender que si bien todo el mundo ‘habla’ de Whatsapp o de Blackberry Messenger, el líder sigue siendo Windows Live Messenger, seguido de Facebook.

2011/08/12

El PIRMI i la gestió de projectes: i la gestió dels stkaholders i la comunicació?

Segurament estareu preguntant-vos que té a veure una cosa amb l’altra, oi?

És una reacció lògica, però podem trobar-hi la seva relació.

Aquests darrers dies no fem mes que veure notícies relacionades amb la decisió de la Generalitat de canviar el model de lliurament de l’ajuda del PIRMI, passant-la d’una transferència mensual al lliurament d’un xec.

I sobretot, no fem mes que veure els maldecaps, queixes i problemes que està originant.

Tot projecte hauria de respondre a un o més objectius, s’ha d’executar en un temps i seguint un calendari de treball, amb un pressupost associats i uns recursos dedicats.

I també ha de tenir en compte un cicle de vida o metodologia per assegurar, en part, una qualitat en el procés i en el producte final.

I una part molt important, i que sempre remarco a les meves classes a la Universitat, a l’Escola de Negocis i als cursos incompany en els que participo, de gestió de projectes, és la identificació dels “Stakeholders” (de difícil traducció al català), la gestió de les seves expectatives i el procés de comunicació associat.

De fet, la majoria dels problemes en un projecte sorgeixen en aquest àmbit.

I en el cas que ens pertoca, hi tenim un molt bon exemple.

Comparteixo un dels objectius estratègics de la decisió de la generalitat, ‘identificar potencials fraus en la prestació d’aquesta ajuda’. No jutjaré si aquesta era la millor manera, ja que no tinc prou coneixements per fer-ho, però sí que em permeto discutir el temps i el calendari, per exemple.

Calia fer-ho al mes d’agost? D’entrada, no sembla el millor moment, oi?

I sobretot, es van tenir en compte tots els ‘stakeholders’ associats? Els receptors de l’ajuda? El personal de la generalitat responsable de donar suport al procés? Tot el personal dels ajuntaments i organismes que presten suport a totes aquestes persones que necessiten aquesta ajuda?

Dona la sensació, simplement, que no, atenent a què no s’han dut a terme els processos de comunicació i informació corresponents.

Si fem cas de les diferents notícies i declaracions aparegudes en diferents mitjans, als quals dono credibilitat com TVC, els diaris ARA i l’AVUI,…, hi ha hagut moltes mancances en aquest àmbit:

No discutirem el per què de la decisió ni la metodologia, però si us plau, que algú contracti un curs de “Gestió de Projectes” bàsic per als responsables d’aquest projecte!

2011/08/08

El estado de adopción de diferentes redes sociales

Gracias a un tweet de Cristina Santa (@Cristina Santa) accedí a un interesante post en el blog http://thenextweb.com en el que, siguiendo el modelo de adopción de una innovación, Vincenzo Cosenza propone un análisis del estado de adopción de diferentes redes sociales.

Social Networks Adoption Lifecycle

Me pareció interesante referenciar el post, no solo por este estudio, sino también por el hecho de que hace mención a varias redes sociales, además de las más conocidas como facebook, twitter o linkedin.

Así, pues, aparecen otras redes sociales profesionales como Viadeo o generalistas, como Orkut, VKontakte, Bebo, MySpace.

También se incluyen redes sociales líderes en diferentes países como VKontakte (Rusia) o RenRen y QZone (China).

Más detalles en http://thenextweb.com/socialmedia/2011/08/05/the-adoption-lifecycle-of-social-networks-infographic/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+TheNextWeb+%28The+Next+Web+All+Stories%29&utm_content=Twitter

2011/08/03

Les vacances de Zapatero, la prima de risc espanyola i les TI. Més enllà de la tecnologia, una qüestió d’imatge

Estava llegint, fa una estona al diari, la preocupant situació a la que es va arribar ahir, dilluns, pel que fa a la prima de risc que Espanya va haver d’assumir per a col·locar el seu deute públic en els mercats internacionals.

Conseqüència d’aquesta situació, el president del govern espanyol, Rodríguez Zapatero, va ajornar unes hores la seva anada al Parc Nacional de Doñana, residència de les seves vacances d’estiu, per a poder mantenir una ‘intensa agenda de converses amb nombrosos dirigents polítics nacionals i internacionals’.

I ha estat en aquest punt on m’he fet la següent reflexió: “Serà que al parc de Doñana no hi ha telecomunicacions? no hi arriba el senyal telefònic, l’ADSL,…?”

Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, les TIC, ens permenten de poder dur a terme reunions virtuals, àudio i vídeoconferències, siguem on siguem. No cal que ens quedem a ‘Madrid’ per a poder mantenir aquestes ‘converses’ a les que feia referència l’article.

De fet, amb un telèfon mòbil, un portàtil i una 3G podem tenir l’oficina on siguem, independentment del lloc físic.

I llavors, he arribat a la conclusió i evidència: “no és un tema de tecnologia, és un tema d’imatge. No pot semblar que el president del govern se’n va de vacances amb una situació així. Ha de semblar que es queda al peu del canó, tot i que el ‘canó’, pot ser a qualsevol lloc”.

I no ens enganyem, no és una qüestió d’hipocresia política per part de Zapatero´.

És una qüestió de què la majoria dels ciutadans ho volen així.

Som a la societat de la informació i les TIC i la majoria dels espanyols no ‘podrien entendre’ que un país també es pot governar des de Doñana, o des d’on es sigui.

O sí?

Què n’opineu, vosaltres?