2011/02/12

Un parenostre adaptat als nous temps

En el diari Ara d’avui (www.ara.cat) hi ha un interessant article de Maureen Dowd, a l’apartat aradebat que porta per títol “Perdoneu-me, pare, perquè he pecat”, amb la traducció de la Lídia Fernàndez i que gira al voltant de la nova aplicació per iPhone que orienta els catòlics a l’hora de confessar-se.

image

http://www.ara.cat/ara_premium/debat/Perdoneu-me-pare-perque-he-pecat_0_425957414.html

Com comenta l’autora, l’aplicació es va situar en el lloc número 42 de les aplicacions mes venudes a iTunes (sobre milers i milers d’aplicacions) i va ser el Papa qui va donar aquesta idea.

Els temps estan canviant!

En tot cas, us recomano la lectura completa de l’article, però volia aprofitar per reproduir, en aquest blog, una versió digital del parenostre que encapçala aquest article:

Pare nostre,
que esteu en píxels,
sigui enllaçat el vostre nom,
vingui a nosaltres el vostre web,
faci’s la vostra xarxa,
així a l’Explorer com al Firefox.
La nostra aplicació de cada dia,
doneu-nos, Senyor, el dia d’avui,
i perdoneu el nostre correu brossa,
així com nosaltres perdonem
tot el correu brossa que rebem.
I no permeteu que caiguem
en un agregador, ans
deslliureu-nos de l’e-mail.
Amén

Genial!

Per què els temps…. estan canviant.

2011/02/11

El tercer lloc.cat

Permeteu-me que us presenti una iniciativa que vam engegar, ara fa uns mesos, des del Centre d’Innovació en Productivitat (www.micrpoductivity.com) i que és un portal que hem anomenat “TercerLloc” (www.tercerlloc.cat)

Pel concepte “Tercer Lloc” s’entén qualsevol lloc on es pugui teletreballar que no sigui la oficina ( 1er lloc ) ni la casa del treballador ( 2on lloc ).

En diem "tercer lloc" als “espais públics” de la ciutat on un treballador o treballadora, que realitzi part de la seva feina en mobilitat, pugui tenir accés a unes condicions mínimes on poder desenvolupar la seva activitat: un lloc per seure, una taula, un endoll, l'ambient de silenci necessari, i cobertura necessària per poder-se connectar a Internet.

Es consideren, per tant, “tercers llocs” espais com bars, biblioteques, hotels, centres de negoci o centres de teletreball.

El MIC Productivity, el Centre d’Innovació en Productivitat (www.micrproductivity.com), va desenvolupar i posar en marxa, durant el 2010, un portal anomenat “Tercer Lloc” ( www.tercerlloc.cat ).

clip_image002

El portal del “Tercer Lloc” permet localitzar aquests “potencials llocs de treball a distància” i saber-ne els seus atributs : connectivitat 3G, Wifi de pagament o gratuïta, disponibilitat d’endolls, obligatorietat de silenci, servei de restauració, etc ...

clip_image004

clip_image006

El portal consisteix en una base de dades de “tercers llocs” que és alimentada pels mateixos usuaris que classifiquen cadascun d’aquests espais, permetent-los trobar el tercer lloc més adient en un moment i un lloc determinats, d’una forma ràpida i eficient.

Pels treballadors mòbils és un repte trobar on poder treballar de la manera idònia, ja que no sempre es tenen els mateixos requeriments:

· Quin és el lloc més proper on puc treballar amb el meu portàtil?

· Podré carregar la bateria?

· Seria possible trobar un lloc prou silenciós per fer una trucada?

TercerLloc.cat es va idear com una xarxa social que pretén que aquests treballadors mòbils, o en itinerància, puguin satisfer algunes necessitats bàsiques com ara:

· Informar-se d’ubicacions de la ciutat on poder treballar

· poder donar d’alta nous espais

· qualificar i opinar sobre els espais de forma participativa.

· trobar enllaços d’interès sobre el treball mòbil.

clip_image007

El més important de tot és que permet trobar el tercer lloc més adient en un moment i un lloc determinats, d’una forma ràpida i eficient.

Actualment, el portal “tercerlloc.cat” ja està operatiu a les ciutats de Barcelona i Cardedeu i en breu, a Manresa i d’altres ciutats de la geografia catalana.

 

Què us sembla?

Què n’opineu?

Què mes podríem fer per a millorar-lo?

2011/02/01

TICAnoia: “Los directivos ante las TI y los SSII”

El pasado jueves tuve ocasión de participar en un evento organizado por la Comisión TIC de la Unió Empresarial de l’Anoia (www.uea.cat), TICAnoia (www.ticanoia.cat), impartiendo una conferencia alrededor de las responsabilidades de los directivos y gerentes antes los Sistemas de Información (SSII) y las Tecnologías de la Información (TI).

OS propongo la lectura y acceso al material de la presentación, que tenéis disponbible en el apartado Docuteca de la web de TICAnoia (www.ticanoia.cat).