2010/07/06

Dos exemples ‘personals’ de productivitat

Com sabeu, bona part de la meva tasca professional, al Centre d’Innovació en Productivitat (www.centreproductivitat.cat) , consisteix en donar a conéixer (a través de xerrades, conferències, jornades, formació i serveis d’assessorament) com les empreses i els professionals, poden millorar la seva productivitat, a partir d’un ús eficient de les tecnologies de la iProductivitat (eines de comunicació, col·laboració, treball en equip,…) i, sobretot, amb una correcta aplicació i bones pràctiques.

A mes, en el nostre cas (dels companys del centre) podem dir que donem exemple i apliquem totes aquestes recomenacions i bones pràctiques i utilitzem aquestes eines.

Crec que això és el que ens dona mes credibilitat, a mes de l’experiència d’haver assessorat a desenes d’empreses (micrp, pimes i grans) durant aquests anys.

I volia compartir, a través del blog, dos exemples:

a) Convocatòria d’una reunió

Ara fa un moment, he hagut de coordinar una reunió/formació amb tot l’equip (10 persones) per a la qual ens feien falta unes 2,5 / 3 hores en què coincidíssim la majoria, durant les properes tres setmanes.

En un cas ‘habitual’ això hauria suposat un esforç impressionant: consultar 10 agendes, buscar forats lliures, trucades, convocatòries, gestionar les respostes,…

Doncs bé, amb un ús eficient de les eines, en aquest cas de la funcionalitat d’Exchange de cercar disponibilitat en les agendes d’un grup de persones i de proposar forats, això ha estat cosa de 2 minuts.

Convocatoria reunió

Convocar-la, via outlook, cosa de pocs segons i a mesure que els companys van responent, ja va quedant registrat al mateix sistema.

Obviament, l’ús de l’eina ha d’anar acompanyada d’una ‘bona pràctica’, tenir actualitzades les agendes de tothom i compartides entre tots. Però això és treballar en equipo, no?

b) Treball en el 3r Lloc

El segon exemple és de fa unes setmanes, un divendres.

(Em permetreu que obviï noms de clients)

Després d’esmorzar, em vaig connectar, des de casa, per revisar els correu electrònics i mirar de respondre aquells que eren urgents.

A les 9:20 sortia de casa i agafava el cotxe, direcció Barcelona. De camí, vaig dur a terme la reunió ‘virtual’ setmanal (telefònica amb el mans lliures) amb la Txell, companya del centre.

A les 9:50 m’aturava a Collbató i des del centre residencial d’EADA, del que sóc professor associat, feia una conferència virtual, amb la Txell i l’Albert, compartint àudio i documents, a través de l’eina OCS.

Després d’aquesta reunió, em vaig arribar a Barcelona, on tenia una reunió a les 13:00, en un client.

De les 12:00 a les 12:45, vaig fer una segona reunió virtual, des del Samoa, i via OCS, amb el Xavier, per discutir uns temes sobre la metodologia de Gestió del Canvi del Centre.

A les 13:00, juntament amb el Josep, teníem la reunió a casa del client, fins a les 14:30.

Sortint d’allà, dinar amb el Josep i a les 16:00 feia classe a EADA.

Un matí, 3 reunions virtuals i una presencial.

Treball a casa, des del cotxe, a EADA Collbató, des d’un bar i a casa del client i finalment, classe a Barcelona.

Això és treballar en el 3r lloc.

No hay comentarios: