Ahir al vespre, enmarcat en el Pla TIC.CAT, impulsat per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació (STSI) i ACC1O, de la Generalitat de Catalunya, es va dur a terme, a Igualada, a la seu de la Unió Empresarial de l’Anoia, un taller sobre ‘Certificacions i qualitat”.
La sessió estava coorganitzada pel Centre Tecnològic Barcelona Digital i TICAnoia (www.ticanoia.cat), l’Associació d’Empreses i Professionals TIC de l’Anoia.
El programa de la jornada pretenia proporcionar informació pràctica i útil per conèixer quines són les principals certificacions existents i els beneficis que comporten a les diferents empreses ajudant-les a ser més competitives en el mercat global i a fer front als reptes actualsi va contemplar els següents punts:
- Benvinguda i presentació del Pla de Formació del TIC.cat
- Sr. Jordi Bosch, secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. - Qualitat i Formació
- Sr. Francesc Piedrafita, expert en qualitat i formació. - L'experiència d'una empresa de l’Anoia
- Sr. Marius Rossell, director de Trilogi Solutions. - Cloenda i cafè networking
- Sr. Sergi Marcén, Responsable del Pla TIC.cat de la Generalitat de Catalunya.
Dins la jornada s’han presentat i comentat diferents certificacions a les quals les empreses i els professionals poden optar per a millorar la seva productivitat i competitivitat.
D’una banda, tenim les certificacions corresponents a empreses, com per exemple:
- CMMI: Model de maduresa de millora dels processos de desenvolupament de productes i serveis (mesurat des d’un nivell 1 a 5)
- ISO 27001: Certificació a través d’una norma internacional que defineix els requisits per a un Sistema de Gestió de la Seguretat de la Informació
- …
I de l’altra, s’han presentat certificacions de caire personal (obtingudes per als professionals directament) com per exemple:
- PMP (Project Management Professional), impulsada pel PMI (www.pmi.org) i que acredita l’experiència i coneixement en la Gestió de Projectes
- ITIL, com a marc de gestió del serveis de les tecnologies de la informació
- O les diferents certificacions dels propis fabricants com el ‘Microsoft Certified Professional’
- …
La jornada ha despertat molt interés i els assistents han omplert la sala d’actes de la UEA, amb un total de 46 participants.
Molt interessant ha estat el testimoni del Marius Rossell, de Trilogi, qui ha explicat la seva experiència en l’obtenció de la certificació d’ITIL i la seva aplicació a l’empresa, destacant els beneficis que els aporta.
L’acte era organitzat per TICAnoia, dins del conveni que tenim signat amb la STSI, tal i com també col·laborem en el programa PIMESTIC.cat.
Només per a destacar, finalment, unes dades que ens comentava en Sergi Marcén:
“En aquests moments el sector TIC de Catalunya està format per 8.000 empreses i uns 70.000 professionals. Es calcula, però, que per al 2011 hi hagi pogut haver una reducció del 50% del volum d’empreses”.
D’aquí, doncs, la importància de que les nostres empreses estiguin preparades per a ser competitives i això passa, entre d’altres factors, per a estar preparats, aplicar metodologia i disposar de les certificacions que ens poden posicionar davant del nostre client i enfront d’una competència, que no només és local, sinó global.
En aquest sentit, en Jordi Bosch ha destacat, també, la importància de què les empreses s’agrupin i col·laborin i ha posat com a exemple, la nostra associació, TICAnoia.
No hay comentarios:
Publicar un comentario