2009/01/08

Presentació del 3r Congrés Catalanista, a Manresa

Ara fa uns dies, en aquest mateix bloc, vaig publicar un 'post' (link) sobre el 3r Congrés Catalanista (http://www.congrescatalanista.cat/).

Com us comentava, durant els mesos de desembre i gener s'està duent a terme la presentació del mateix a diferents ciutats.

D'aquí a uns dies serà a Igualada, de la mà d'un servidor i de la Jove Cambra d'Igualada (http://www.jcigualada.cat/).

Avui, però, el torn és per la ciutat de Manresa, des d'on estic escrivint aquestes quatre ratlles.
Ara fa una estona que ha començat, a l'auditori de Caixa de Manresa, presidit per l'Assumpta Fargas, i amb la participació d'en Josep Puigbó, portaveu del Congrès, la Rosa M. Pujol, Gerent i el Josep Guardiola (representant de l'àmbit de treball 'Economia i Innovació'), un bon amic i un dels culpables de què Jove Cambra Internacional estigui adherida al Congrés i de què un servidor, en Ramon Costa, hi estigui implicat, a nivell territorial, a la comarca de l'Anoia.



Abans, però, de la presentació hem pogut visionar diferents missatges dels Presidents del Congrès, entre l'Heribert Barrera i el Joan Rigol, ex presidents del Parlament de Catalunya i dels ex presidents de la Generalitat de Catalunya, en Pasqual Maragall i en Jordi Pujol.

Tots ells han destacat la necessitat de dur a terme aquesta reflexió d'on som i cap a on anem, de quin ha de ser el paper de Catalunya dins d'Europa, sobre la nostra identitat, la llengua, la cultura i el progrés econòmic del nostre país i del projecte que hem de tenir, col·lectivament.

La Rosa M. Pujol ha fet una presentació del per què, el per qui i el com d'aquest Congrés, informació que podeu trobar a la seva web.
Entre d'altres, ha destacat la necessitat de la unió de tota la societat civil i el treball, de manera transversal, tal i com proposa aquest Congrés, per a unir totes les iniciatives ja existents a Catalunya i amb la necessitat de tenir una veu única: “...Catalunya necessita parlar de l'autogestió...”, “...la societat civil és i ha de ser lliure d'opinar, de dir i recordar el que volem ser...”, “...la vida quotidiana és la que dona els fruits a llarg termini...”

I per a dur a terme aquesta reflexió s'han plantejat quatre àmbits de treball i que ja vaig comentar en el post anterior.

A continuació hem comptat amb el visionat de quatre intervencions de destacades personalitats del nostre país:

  • Antoni M. Badia Margarit
  • Joan Triadú
  • Eduard Bernades
  • Ramon Munné

Posteriorment, s'han presentat els diferents àmbits d'actuació, a través dels seus portaveus i coordinadors:

  • Jaume Sobrequés (Llengua i Cultura)
  • Joaquim Maluquer, Miquel Rubirola, Sergi Cantó (Economia i Innovació)
  • Assumpció Vilà, Jordi Sales, Marisa Ros,... (Societat i Valors)
  • Roger Alvinyana, Amèlia Trueta i Alfons López Tena (Polític)

En aquest cas, i un cop mes, les tecnologies de la informació i la comunicació ens han permès de poder tenir alguns d'aquests parlaments 'a distància' o 'virtualment'.


La darrera intervenció ha estat a càrrec d'en Josep Puigbo.

Un altra dels aspectes important que han destacat molts dels ponents és el treball descentralitzat d'aquest Congrés, la qual cosa es reflecteix en la presència i l'organització de diferents jornades de cadascun dels àmbits en diferents ciutats del nostre país: Barcelona, Tarragona, Girona, Tarragona, Vic, Olot, Manresa, Igualada,...

En seguirem parlant....

No hay comentarios: