Per dissenyar el contingut de TicCities es va realitzar un benchmarking de ciutats internacionals per conèixer les polítiques públiques de promoció econòmica que estan impulsant; i un anàlisi de l’entorn més proper a través d’entrevistes personals a regidors i tècnics locals.
L’Alfons Cornella, president d’Infonomia, i l’Antonella Broglia, consultora, van presentar les conclusions del benchmarking el passat dimarts 15 d’abril a l’Auditori de Barcelona Activa en Barcelona, al qual vaig tenir ocasió d'assistir, juntament amb l'Albert Esplugas, i en representació del Centre d'Innovació en Productivitat (www.productivitycenter.org).
I des d'aquest passat dimecres, 23 d'abril, Sant Jordi, es van posar en marxa els tallers que conformen la segona fase TicCities:
- 23 d’abril: Amb qui competeixes, quina és la teva ciutat
- 6 de maig: Partnership Públic-Privat
- 20 de maig: Transversalitat a l’Administració pública
- 3 de juny: Gestionar amb l’ajut de les TIC
Va ser un plaer personal, a mes, poder coincidir amb bons amics en aquesta jornada, amb qui he tingut ocasió de col·laborar, en l'organització de diferents accions de promoció i difusió de les TIC, la innovació, la gestió de projectes,... (CTUG, BCIN, ....).
A mes, i aprofitant la Web2.0 s'ha posat en marxa un blog del projecte (http://www.localret.net/ticcities) on s'hi poden trobar els documents de treball, tant de la sessió de l'Update com de cadascun dels tallers:
Estudis
Documento Transversalidad VITORIA Febrero 2008
Ready or not - Prendre's seriosament la innovació al sector públic
Resum de l'informe Estat de les ciutats Europees 2007
Smart cities - Final Report
Smart cities - Final Report (en català)
Casos Pràctics
Cas 1: Model d'anàlisi
Cas 2: Leganés digital
Cas 3: Pissarra digital
Cas 4: Valle del Ambroz
Cas 5: Londres 2012
Cas 6: Los Arcos
Cas 7: Bancs amb accèss a Internet
Cas 8: Bankinter i podcasts en museus i espais culturals
Cas 9: Grand Haven
Cas 10: Festival dels Monegros
Cas 11: France Iniciative
e-governement: Best Practices eGovern local
En el primer taller, aquest passat dimecres, vam tenir ocasió de comptar amb la presentació d'en Xavier Marcet, qui ens va 'recordar' la importància, no sols d'aplicar conceptes de Gestió Estratègica en la definició i identificació de quin model de ciutat volem, sinó també que ens va donar molts exemples, locals i internacionals de bones pràctiques.
Seguidament, en Daniel Córdoba, va exposa una metodologia de treball que vam aplicar en un cas pràctic.
No cal dir que opino que és una interessantíssim projecte de treball i reflexió i que ens hauria d'ajudar, al món local, a millorar les nostres ciutats i entorn.
De fet, aquest és un tema en el que he tingut ocasió de participar-hi bastant, ja que des de l'ICT (Institut Català de Tecnologies) i el propi Localret, he col·laborat, durant els darrers anys en la redacció i elaboració de 6 Plans Directors de la Societat de la Informació, a Manlleu, Castellar del Vallès, Malgrat de Mar, el Vallès, el Vendrell i Igualada.
En tots ells, vaig liderar el grup de reflexió de 'Promoció Econòmica' i en el cas d'Igualada, vaig ser-ne també el Director Consultiu del Pla.
No hay comentarios:
Publicar un comentario