Tot equip de treball passa per un seguit d’etapes, des de la seva creació fins que arriba a un estadi de rendiment òptim.
Aquest cicle de vida es pot caracteritzar per les etapes de creació, coneixement, confrontació, regulació i rendiment, moment en el qual l’equip està cohesionat, compromès, les persones actuen de manera complementària i el treball és eficient.
En la primera etapa, però, els membres de l’equip necessiten conèixer-se i començar a dur a terme activitats conjuntes, per poder-se agafar confiança.
I això és el que precisament vam fer el passat dissabte en la primera sessió del curs de “Direcció d’Equips i Reunions”, organitzat per l’Adeg, l’Associació d’Empresaris del Garraf.
A través de l’enquesta boja, els participants vam tenir ocasió de trencar el gel i començar a saber coses els uns dels altres com per exemple, qui té una germana, qui treballa fora del municipi on viu, qui té un cotxe de la marca Renault, a qui li agraden els gelats,...
Tot seguit vam crear els grups de treball del curs i vam començar a treballar, en aquest cas amb el “4 en ratlla” i la resolució d’una figura del Tangram.
A partir d’aquest moment, calia dur a terme una activitat importantíssima: compartir d’una banda les inquietuds dels assistents i les seves expectatives del curs, i de l’altra, la proposta de continguts i desenvolupament de les sessions, per contrastar i acordar aquesta planificació.
No oblidem que el procés d’aprenentatge requereix de l’acord mutu dels docents i dels alumnes.
Sense aquest acord, és impossible tirar endavant una acció formativa.
Ens queden per endavant unes quantes sessions de treball, però ja hem assentat les bases del que ha de ser un “bon curs de direcció d’equips de treball i reunions”.
No hay comentarios:
Publicar un comentario